Ye Olde Rocket Forum

Go Back   Ye Olde Rocket Forum > Work Bench > RockSim Asylum
User Name
Password
Auctions Register FAQ Members List Calendar Today's Posts Search Mark Forums Read


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #31  
Old 02-28-2011, 11:59 AM
CPMcGraw's Avatar
CPMcGraw CPMcGraw is offline
BARCLONE Rocketry
 
Join Date: Mar 2005
Location: Mobile, Alabama
Posts: 5,355
Default

Quote:
Originally Posted by Eagle3
I've been able to import all of these except the NCDATA and PCDATA. They always report "no changes". The other data files import fine. Anyone else see this problem? I'm running RS9.0.9f87


Which "DataImport" folder are you placing these in? The one in the application directory, or the one found at "C:\Users\UserName\AppData\Local\ApogeeComponents\Rocksim_Version" ?

There was a change in the import procedure and target folders with the last update. I had to look it up.
__________________
Craig McGraw

BARCLONE Rocketry -- http://barclone.rocketshoppe.com
BARCLONE Blogsite -- http://barclone.wordpress.com
BARCLONE Forum -- BARCLONE Forum

BARs helping BARs

SAM 0044
AMA 352635
Reply With Quote
  #32  
Old 02-28-2011, 12:21 PM
Eagle3's Avatar
Eagle3 Eagle3 is offline
Administrator
 
Join Date: Jun 2004
Location: Manchester,MI
Posts: 1,238
Default

Weird.... it worked when I went the appdata route. If I use the user\RockSim 9\DataImport route they all work except those two.... meh, whatever. They're loaded now. Thanks!
__________________
Quando Omni Flunkus Moritati
Reply With Quote
  #33  
Old 10-18-2011, 10:21 PM
CPMcGraw's Avatar
CPMcGraw CPMcGraw is offline
BARCLONE Rocketry
 
Join Date: Mar 2005
Location: Mobile, Alabama
Posts: 5,355
Exclamation New BTDATA File For SEMROC Catalog

Attached is a new, up-to-date, body tube list for everything Carl shows on the website. Yes, there's a bunch of tubes added.

Remember: This is ONLY the tubes in the SEMROC catalog. If you're only going to use these tubes, delete (or rename) the existing BTDATA.CSV in your DATA folder. Otherwise, you'll need to edit out the SEMROC collection from your working BTDATA.CSV file (easiest with a spreadsheet), save it back in the DATA folder, then save this new file into the DATAIMPORT folder, before running RockSim again.

It's a lot of work to do this, but I prefer removing the old entries from the working file before adding new stuff. Eliminates a lot of duplications.

Also, if you chose to edit the working file in a spreadsheet, the file settings for CSV need to be explicitly set for "comma separated fields" (no other delimiters allowed!), and use NO quotes (double or single) for text fields. Make sure the columns for "OD", "ID", "Length", and "Mass" are formatted to at least 3 decimals.

Share and Enjoy!
Attached Files
File Type: csv BTDATA.CSV (43.1 KB, 67 views)
__________________
Craig McGraw

BARCLONE Rocketry -- http://barclone.rocketshoppe.com
BARCLONE Blogsite -- http://barclone.wordpress.com
BARCLONE Forum -- BARCLONE Forum

BARs helping BARs

SAM 0044
AMA 352635
Reply With Quote
  #34  
Old 10-20-2011, 09:25 PM
snaquin's Avatar
snaquin snaquin is offline
The_Ripper
 
Join Date: Jun 2005
Location: Louisiana
Posts: 1,440
Default

Thanks for the update Craig!

I need to update my RockSim with this new data. I just moved everything over to a new PC so it's time to restore all my design files to their new home



.
__________________
Steve Naquin
TRA# 677 L2
NAR# 85518 L2
SAM# 0052
Reply With Quote
  #35  
Old 10-21-2011, 12:32 AM
CPMcGraw's Avatar
CPMcGraw CPMcGraw is offline
BARCLONE Rocketry
 
Join Date: Mar 2005
Location: Mobile, Alabama
Posts: 5,355
Default

You're welcome, Steve!

We've been needing an update for some time, but getting around to it was the issue. I'm hoping to get started on NCDATA next.
__________________
Craig McGraw

BARCLONE Rocketry -- http://barclone.rocketshoppe.com
BARCLONE Blogsite -- http://barclone.wordpress.com
BARCLONE Forum -- BARCLONE Forum

BARs helping BARs

SAM 0044
AMA 352635
Reply With Quote
  #36  
Old 10-21-2011, 12:52 PM
K.M.Knox's Avatar
K.M.Knox K.M.Knox is offline
Craftsman
 
Join Date: Aug 2007
Location: Waconia, MN
Posts: 257
Default

Is it possible to have the capsule style nose cones in Rocksim? I have yet to find a custom nose cone tab like the custom fins you can do, I am guessing that is not an option in it. Yet?
__________________
Kurt Knox
NAR #93503
MASA section 576
SAM #0316
Reply With Quote
  #37  
Old 10-21-2011, 01:53 PM
CPMcGraw's Avatar
CPMcGraw CPMcGraw is offline
BARCLONE Rocketry
 
Join Date: Mar 2005
Location: Mobile, Alabama
Posts: 5,355
Default

Quote:
Originally Posted by K.M.Knox
Is it possible to have the capsule style nose cones in Rocksim? I have yet to find a custom nose cone tab like the custom fins you can do, I am guessing that is not an option in it. Yet?


It can be done, with patience, by using sections that can be modeled and attached together. It may also require a bit of "CGI" with the PODS feature, adjusting the location until the appearance is what you want.

Most "capsules" can be modeled using a basic conical transition, or (in the case of a Soyuz) an elliptical or ogive section. Example - A workable complete Soyuz is a composite of three sections, a PPB (ping-pong ball), an elliptical/ogive, and a cylinder. The rest is just goo-gahs and fidly bits.

You can create a library of your own capsules, in a manner similar to the way I created engine mounts and posted them (somewhere) here last year. You can either create them as PODS (easiest), or as SUBASSEMBLIES (more difficult). Using PODS, you just create one master file and keep each capsule as a POD. The advantage of the SUBASSEMBLY is you can save it separately as a complete file.

I know this is not an exhaustive description of how it's done, but it's basically what we do to get any compound shape. RockSim has some restrictive limitations right now, but with practice we've managed to work around most of them.
__________________
Craig McGraw

BARCLONE Rocketry -- http://barclone.rocketshoppe.com
BARCLONE Blogsite -- http://barclone.wordpress.com
BARCLONE Forum -- BARCLONE Forum

BARs helping BARs

SAM 0044
AMA 352635
Reply With Quote
  #38  
Old 11-21-2011, 11:44 PM
Tau Zero's Avatar
Tau Zero Tau Zero is offline
Incurable SEMROC Fan
 
Join Date: Mar 2005
Location: Twin Falls, Idaho, USA
Posts: 1,969
Default

Quote:
Originally Posted by CPMcGraw
Which "DataImport" folder are you placing these in? The one in the application directory, or the one found at "C:\Users\UserName\AppData\Local\ApogeeComponents\Rocksim_Version" ?

There was a change in the import procedure and target folders with the last update. I had to look it up.
Any idead what it's supposed to be for Windows 7, which now has a "Documents" Library?

Please advise. TIA.


Cheers,
__________________
Jay Goemmer
"Centuri Guy"/"Tau Zero"
Semroc SAM #0029
NAR 86131


“Centuri fret buzz in an updated form.”
Bill “Wallyum” Eichelberger re: Estes Flutter-By
03 Sept 2014
Reply With Quote
  #39  
Old 11-22-2011, 12:06 PM
CPMcGraw's Avatar
CPMcGraw CPMcGraw is offline
BARCLONE Rocketry
 
Join Date: Mar 2005
Location: Mobile, Alabama
Posts: 5,355
Default

Quote:
Originally Posted by CenturiGuy
Any idead what it's supposed to be for Windows 7, which now has a "Documents" Library?

Please advise. TIA.


Cheers,


Jay, I believe it should be still under the \Users\Username subfolder. It's been nearly a year since I looked at a Win7 screen, so I've forgotten a bunch of the structure. At what point do you see the \Documents subfolder? Before or after the \Users\Username?
__________________
Craig McGraw

BARCLONE Rocketry -- http://barclone.rocketshoppe.com
BARCLONE Blogsite -- http://barclone.wordpress.com
BARCLONE Forum -- BARCLONE Forum

BARs helping BARs

SAM 0044
AMA 352635
Reply With Quote
  #40  
Old 11-27-2011, 05:52 PM
Tau Zero's Avatar
Tau Zero Tau Zero is offline
Incurable SEMROC Fan
 
Join Date: Mar 2005
Location: Twin Falls, Idaho, USA
Posts: 1,969
Default

Quote:
Originally Posted by CPMcGraw
Which "DataImport" folder are you placing these in? The one in the application directory, or the one found at "C:\Users\UserName\AppData\Local\ApogeeComponents\Rocksim_Version" ?

There was a change in the import procedure and target folders with the last update. I had to look it up.
Okay, I managed to find the directory in question and post my "personalized" files there, and they've been added to the database.

Now where the heck do I find the newly modified files so I can swap my personalized parts up to the top of the file?

Still fumbling,
__________________
Jay Goemmer
"Centuri Guy"/"Tau Zero"
Semroc SAM #0029
NAR 86131


“Centuri fret buzz in an updated form.”
Bill “Wallyum” Eichelberger re: Estes Flutter-By
03 Sept 2014
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 09:36 PM.


Powered by: vBulletin Version 3.0.7
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Ye Olde Rocket Shoppe © 1998-2018